UOCmeet Crowdfunding: Verkami i Goteo

| Cap comentari

El proper 14 de febrer a les 19h convoquem a l’Auditori del FAD (Plaça dels Àngels 5-6) una nova trobada del UOCmeet per debatre sobre Crowdfunding, la forma de finançament que està permetent que molts joves creadors puguin tirar endavant els seus projectes.

Fins al naixement de les xarxes socials, existien les donacions. L’extensió d’internet ha permès l’aparició del fenòmen Crowdfunding, també conegut com a micromecenatge o finançament col·lectiu, basat en la realització de petites aportacions a un projecte creatiu concret a canvi d’unes recompenses que derivin del propi projecte.

Aquest concepte ha permès la realització de molts projectes en diferents àmbits (curtmetratges, llançament de discos, concerts, startups…) gràcies a la col·laboració de molts internautes que han cregut en la seva viabilitat. Sense les plataformes de crowdfunding, moltes idees creatives s’haguessin quedat tancades a un calaix per manca de fons de finançament.

Debatrem sobre les possibilitats d’aquest sistema de finançament amb:


Jonàs Sala: co-fundador i soci de Verkami, (amor per la creació en esperanto) és la plataforma líder de crowdfunding creatiu de l’estat i una referència a nivell europeu per a creadors independents. “Nascuda a Mataró el desembre de 2010 de la passió per la creativitat, l’art i la investigació d’un pare i dos fills, hem treballat braç a braç amb artistes de tots els àmbits de la creació per tal de fer possibles més de 800 projectes gràcies a les aportacions de més de 90.000 fans”.


Enric Senabre Hidalgo: co-fundador i coordinador de projectes i comunitat a Goteo.org, plataforma de finançament col·lectiu i col·laboracions per a projectes oberts. Enric és vicepresident de l’Observatori per a la Cibersocietat i Màster en Societat de la Informació i el Coneixement per la UOC, on és col·laborador docent dels estudis de Grau Multimèdia.

També comptarem amb Alexis Barroso, professor a les escoles de disseny ESDI i ELISAVA i membre del col·lectiu Adicciones Porquesí, que ens parlarà de la seva experiència en Crowdfunding a la plataforma Verkami, on va publicar un projecte per a editar el llibre de Cárnicas gráficas.

Esperem trobar-vos a tots en aquest segon UOCmeet del 2013!

LLOC
Auditori del FAD
Plaça dels Àngels 5-6

Veure mapa més gran

Evento de networking – Organización de eventos y venta de entradas online con amiando

Deixa un comentari

Els camps obligatoris estan marcats amb *.