UOCmeet Filtratge Social [20/06/13]

| Cap comentari

El proper 20 juny a les 19h a l’Auditori del Mobile World Centre – Espacio MoviStar (c/Fontanella 2, Plaça Catalunya cantonada Portal de l’Àngel) convoquem una nova trobada de UOCmeet per tractar sobre el tema Filtratge Social, una tipologia de classificació del contingut col·laborativa que desestima les jerarquies utilitzades per la taxonomia a favor de les etiquetes simples i les paraules clau.

Vivim a una era d’hiperabundància de continguts. Una de les respostes davant aquesta ingent quantitat de continguts (molts d’ells generats pels propis usuaris) és el filtratge, que cada cop adopta dinàmiques més socials. El terme folksonomia descriu un sistema de classificació obert i democràtic que permet a l’usuari organitzar i descriure la informació des del seu punt de vista. Mitjançant les etiquetes, cada usuari etiqueta un material informatiu segons el seu propi criteri. D’aquesta manera, són els usuaris els qui donen valor al contingut i estableixen què llegeixen, com ho classifiquen i com accedeixen a la informació. El criteri combina premisses personals i socials, aprofitant la intel·ligència col·lectiva.

Les folksonomies –terme creat per Thomas Vander Wal per a referi-se a la taxonomia popular (en anglès “Folk”)- sorgeixen en el moment en que diversos usuaris col·laboren en la descripció d’un mateix element. Són sistemes oberts i apareixen de forma espontània i des-coordinada. Serveis com Flickr, Del.i.cious o TagCloud es basen en aquest tipus de classificació democràtica, que modifiquen la navegació convencional pels continguts web ampliant les variables de filtració. La folksonomia també permet detectar tendències i crear nexes entre els usuaris, ja que aquests naveguen a través d’etiquetes cercant contingut emmagatzemat pels demés.

Per parlar del caràcter social i cooperatiu del filtratge social i del l’impacte que té al web comptarem amb la presència de:

Dolors Reig (@dreig), CEO del blog i l´Acadèmia El Caparazon, consultora de Social Media i Consultora de la UOC que compartirà les seves reflexions sobre la repercussió de la folksonomia i els marcadors socials.

Dolors Reig

Oriol Miralbell (@omiralbell), Professor del Grau de Turisme a la UOC i President de l’Spanish Chapter IFITT, que ens parlarà de com incorporar aquesta tipologia de filtratge al turisme i de com està impactant la folksonomia a aquest sector.

oriol.miralbell

Evento de networking – Organización de eventos y venta de entradas online con amiando

Deixa un comentari

Els camps obligatoris estan marcats amb *.