UOCmeet: Nous models en la gestió de la Cultura

| 2 comentaris

inscripcio_catAmb la col·laboració de:
Nau Côclea

Dimecres 9 d’abril a les 19 h
Auditori Mobile World Centre – Espai Movistar (c/Fontanella 2, Plaça Catalunya cantonada Portal de l’Àngel).

Gestió creativa per la cultura: agilitat i networking per fer possibles i públiques la creació i la intel·ligència.
Hem encetat una nova era. El nou paradigma és favorable a projectes transdisciplinars, àgils, compartits, que nien i acampen a totes les escletxes del teixit social. I favorable als projectes que no venen fum, amb contingut i valor, que planten cara a la monotonia del entertainment.
Ara, els agents culturals tenim el repte de fer sostenible la creació, la diversitat i la intel·ligència. I també, sense cap por, de possibilitar i de distribuir bellesa i poesia. Alguns col·lectius protagonistes d’aquesta primavera existeixen de fa anys a les trinxeres de la resistència econòmica i sempre han sobreviscut gràcies a aquestes estratègies.
En aquest UOCmeet els artistes i alguns agents independents us expliquem com hem començat i com ens organitzem per sobreviure a la jungla i obrir-nos pas entre l’oferta comercial i la desorientació de les polítiques institucionals. Us explicarem per què ara ens toca a nosaltres i us convidarem a formar-ne part.

Per fer-ho comptarem amb:

Clara GaríClara Garí (@ClaraCoclea), és Art Curator, Gestora Cultural i artista.
Directora del Centre de Creació Contemporània Nau Côclea (@Naucoclea) de Camallera. Docent al Màster de Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Consultora de projectes culturals, artistes, emprenedors i professionals de la creació. Creadora i directora del projecte “Horitzo TV” i “Blocs & Clubs. Encontres sobre Social Media i Comunicació 2.0”.
Com artista interdisciplinar escriu i desenvolupa diversos projectes, instal·lacions i accions. És membre del Col·lectiu d’art sonor Orquestra del Caos.
Nau Côclea és un Centre de Creació Contemporània fundat el 1996 i situat a Camallera, Alt Empordà, Girona. Produeix i presenta exposicions, projectes d’art sonor, fa formació per a creadors i divulgació artística. Col·labora amb artistes, pensadors, científics, activistes i plataformes socials i culturals. També té un programa internacional de residències Oberts a idees, desigs i projectes.

Macarena de VegaMacarena de Vega, és la creadora d’Almazen, espai d’arts escèniques.
Almazen és un centre de creació artística situat al cor de Barcelona, on continuament s’experimenten nous reptes creatius.
Va estudiar Belles Arts a la Universidad de Barcelona i a Winchester School of Arts, ha orientat la seva activitat artística de més de 20 anys a buscar els vincles entre les arts i la vida quotidiana. En els seus projectes (La Ciutat de Les Paraules, Almazen, Vincles, Sopa de Soupes, Macbamagat, Moving words, Very Important Women…) reivindica el paper dels artistes en la societat apostant per les arts com a lloc de trobada interdisciplinar per entendre el presente de noves maneres.
Docent i conferenciant a vàries universitats internacionals. Ha publicat  nombrosos articles sobre la seva particular visió de las arts. Recentment impulsa diversos projectes compromesos amb l’entorn social del Raval com RavAl Zirkus.
Des de fa anys compagina la seva tasca com a Directora d’Almazen amb la incansable exploració de nous formats expressius que la han abocat al clown contemporani. En aquesta recerca ha creat el cicle Very Important Women que busca donar visibilitat a les dones artistes i a l’humor en femení.
Actualment , amb Tortell Poltrona, Montse Trias i Mar O.  preparen una nova edició del Festival Internacional de Pallasses al Circ Cric (Montseny) el proper 23, 24 i 25 de Maig.

Ester AndorràEster Andorrà (@estordida), és directora de LaBreu Edicions.
LaBreu Edicions és una associació cultural sense ànim de lucre des de la qual es duu a terme una tasca de suport i difusió de la poesia i de la literatura de qualitat en llengua catalana des de fa deu anys. Tot això es vehicula a través de l’edició i d’un exhaustiu seguiment dels llibres una vegada publicats i distribuïts, i es fa mitjançant presentacions, recitals poètics, taules rodones i una intensa activitat en l’àmbit de les xarxes socials.
LaBreu dóna a conèixer nous valors joves, arriscats, innovadors, sorprenents i de qualitat que comencen a treure el cap, traduir novel·les i poemaris inèdits en la catalana llengua i traduir  i publicar de nou joies que fa massa temps no es poden trobar a llibreries.
En poesia: col·lecció alabatre, en narrativa traduïda col: la intrusa, en narrativa catalana col: cicuta, i en obra d’autors a les xarxes: banda ampla.

Txema TorresTxema Torres, és ajudant de producció a Murieron por encima de sus posibilidades pel·lícula cooperativa  de Isaki Lacuesta. Llicenciat en Comunicació Audiovisual a la UOC.
Murieron por encima de sus posibilidades és un llargmetratge que neix de la urgència del director Isaki Lacuesta d’abordar l’actual crisi econòmica des d’una perspectiva diferent, tant en l’aspecte creatiu com en l’aspecte funcional, una comèdia berlanguiana punk forjada al marge del sistema de subvencions i rodada en forma de cooperativa. Durant un any i mig s’ha anat rodant per etapes, a mesura que ha arribat el finançament, el que ha suposat un gran repte a molts nivells, tant logístics com de creació d’equips. De fet, només dues persones han estat presents a tots i cadascun dels dies de rodatge: el mateix director i en Txema Torres, ajudant de producció vinculat al projecte des dels seus orígens fins a l’actual fase de postproducció, tenint la sort, així, d’estar vivint aquesta experiència professional i humana des d’una posició privilegiada que li aporta una visió global i contrastada d’aquesta gran aventura col·lectiva de tirar endavant una gran il·lusió comuna: ‘Murieron por encima de sus posibilidades.

La sessió serà retransmesa via Streaming: http://social.alumni.uoc.edu/uocmeet/streaming/

Realitza la teva inscripció.

2 Comentaris

  1. Moltes gracies per aquesta invitació !!!!

    S´ha iniciat un debat molt necessari, gracies per comptar amb la meva opinió!!!

    Gracies a tots, els organitzadors i els que escolteu i opineu!!!

    Macarena G. de Vega

  2. Me interesa mucho este tema para mi trabajo sobre balanitis y balanopostitis. Muchas gracias.

Deixa un comentari

Els camps obligatoris estan marcats amb *.