UOCmeet: Coworking

| 2 comentaris

inscripcio_catDijous 8 de maig a les 19 h

Auditori Mobile World Centre – Espai Movistar (c/Fontanella 2, Plaça Catalunya cantonada Portal de l’Àngel).

Coworking: Treballar a la societat xarxa.

També anomenat co-treball, el coworking  és una nova tendència protagonitzada per treballadors autònoms que normalment treballen a les seves cases o en llocs públics. És una forma de treball que permet compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar projectes professionals de manera independent, alhora que fomenta la cooperació en projectes conjunts.

El coworking ofereix una solució al problema d’aïllament que suposa per a molts treballadors independents l’experiència de treballar des de casa i, intenta apropar-los en un espai de treball compartit on es fomenten valors com la col·laboració, la comunitat i el networking.

Però quins són els avantatges? Com és la realitat d’un espai de coworking urba o rural? Té futur aquesta forma de treballar?

Per debatre sobre aquest tema comptarem amb:

Ignasi AlcaldeIgnasi Alcalde (@ignasialcalde), graduat en Multimèdia per la UOC, màster en Societat de la Informació i Coneixement. Ha desenvolupat el taller Let’s Co: Col·laboració i emprenedoria.


Ricard Benitez
Ricard Benitez
(@ricard234),  tècnic de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en societat del coneixement i coworking. Col·laborador en el projecte COWOCAT-Rural, des d’on es vol iniciar l’anàlisi i dinamització dels ecosistemes de coworking en entorns rurals segons ho marca el pla de desenvolupament rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. L’objectiu és analitzar en diferents comarques de Catalunya, 15 en total, si existeixen els condicionants òptims perquè es creïn i es dinamitzi el coworking.

Vanessa SansVanesa Sans (@transformabcn), co-organitzadora i responsable de producció de la Coworking Spain Conference i Coworking Europe Conference.

Amb més de 10 anys d’experiència dins el sector cultural i creatiu de Barcelona com a freelance, mai s’ha sentit còmoda treballant dins del mercat laboral tradicional, inquietud que la va conduir inevitablement a conèixer la cultura Coworking ja fa tres anys. Ha creat l’espai transforma bcn juntament amb Héctor Escudero.

Gregorio AlonsoGregorio Alonso (@gregorioalonso), periodista, llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, amb experiència en Comunicació d’entitats financeres i docent en Coworking i vídeo màrqueting. Autor de De San Francisco a Barcelona: Buscando el origen del Coworking.

La sessió serà retransmesa via Streaming: http://social.alumni.uoc.edu/uocmeet/streaming/


Realitza la teva inscripció.

Amb la col·laboració de:

Mobile World Centre

Mobile World Centre es una iniciativa público-privada creada por Mobile World Capital Barcelona (MWCB) y Telefónica con el objetivo de acercar a la ciudadanía el mundo de la telefonía móvil y de Internet. Es un espacio para descubrir cómo la transformación mobile está revolucionando las vías de comunicación, nuestro día a día o el entorno social y empresarial. El Centre es un espacio abierto a los ciudadanos que acoge una exposición permanente y ofrece una agenda de actividades vinculadas a la actualidad y a proyectos centrados en la transformación social, cultural, tecnológica y económica de la movilidad. Mobile World Centre es también un punto de información y difusión del resto de iniciativas de MWCB.

2 Comentaris

  1. M’agradaria saber si aquestes xerrades retransmeses via Streaming es poden veure “a la carta” passada la data de retransmissió, i en en el cas de que fos possible el link o lloc web de recursos per accedir-hi.

    Moltes gràcies.

Deixa un comentari

Els camps obligatoris estan marcats amb *.