UOCmeet_140718b

Llum, càmera, acció!

| Cap comentari

És indiscutible que amb els ginys mòbils dotats de càmera i l’accés a la xarxa, cada cop som més visuals. Compartim fotos i vídeos a tothora via Whatsapp i aplicacions similars, busquem aquella recepta de l’àvia al YouTube i pengem un tall del concert d’anit a Facebook. Dins d’aquest mar audiovisual, n’hi ha que surfegen la onada com si res: enregistren i editen vídeos amb el mòbil seguint criteris d’allò més professionals i amb resultats admirables. Javier Cabrera, Óscar Oncina, Conrad Mess, Eugenia Gosálvez, Violeta Casado i David Cornadó són alguns d’aquests “surfistes” i amb ells i elles tanquem la temporada de UOCmeets.

La doble jornada dedicada a la producció de vídeos amb telèfon mòbil ha arrencat aquest vespre amb una xerrada distesa al Mobile World Centre (Barcelona) i finalitzarà demà dissabte amb diversos tallers pràctics perquè grans i petits treguin tot el suc a la seva “càmera mòbil”. Més que entrar en divagacions teòriques, ponents i assistents han intercanviat experiències i han debatut entorn l’enregistrament de vídeos fets amb telèfon mòbil. La mida reduïda dels aparells i la ubiqüitat facilita la producció d’aquests vídeos que aporten un plus de veracitat a la informació que s’emet a la xarxa, ha comentat Antoni Marín. L’experiència de Javier Cabrera i Óscar Ocina ha passat per editar vídeos directament amb els dispositius mòbils i no només enregistrar les imatges. Això, han explicat, s’ha traduït en vídeos de més curta durada. De 30 segons a 1 minut és la durada idònia ha afegit Conrad Mess, convençuts que els internautes no aguanten vídeos més llargs. El director dels curts ‘The fixer‘ i ‘The other side‘ ha destacat el paper “democratitzador” del mòbil perquè ara són molts més els qui poden fer cine: “La de Cristopher Nolans que ens haurem deixat escapar perquè no tenien telèfon mòbil”. Per a ell, no es pot dir que això no sigui cine i ha puntualitzat que cal més obertura de ment dins del sector.

Hora de posar-ho en pràctica

De cara als tallers de dissabte, caldrà que tothom porti un “smartphone” o tauleta i, si es vol avançar feina, instal·lar-hi algunes de les aplicacions de què parlaran Javier Cabrera i Óscar Oncina (YOSContenidos): Shadow Puppet (iOS), Directr (iOS), Fly (iOS), Cinema FV5 (Android), Instagram (iOS/Android), Vine (iOS/Android), Flipagram (iOS/Android), Adobe Voice (iPad), Replay (iOS), Recolive Multicam, Videolicius, Pic Play Post i Ustream.

Paral·lelament, Xpressart farà un taller per a joves cineastes. Al migdia, Josep Prieto, Javier Melenchón i Antoni Marín presentaran alguns projectes UOC, i David Cornadó parlarà del Cinephone, certàmen que dirigeix. Havent dinat, agafarà el relleu Xpressart i tancarà el #UOCmeet el cineasta Conrad Mess amb una “masterclass” de com fer cinema amb el telèfon mòbil.

Deixa un comentari

Els camps obligatoris estan marcats amb *.