Crònica del #UOCmeet #SmartCity

| Cap comentari

El UOCmeet celebrat en el marc de l’Smart city expo – World Congress ens dóna l’oportunitat de conèixer com són les ciutats intel·ligents i la ciutadania actuals.

DAVID SERRANO i GARCIA, director general de Districlima S.A. i graduat-ambaixador de la UOC, destaca la importància d’una col·laboració público-privada per desenvolupar projectes per ciutadans intel·ligents. Explica com el barri del Poble Nou de Barcelona es transforma implementant la tecnologia de distribució d’energia amb una xarxa de calor i fred de l’empresa Districlima S.A. Un exemple d’smart city que suposa una regeneració econòmica, social i urbanística.

El segon ponent, DANIEL MARCO, Director Estratègia Smart Cat de la Generalitat de Catalunya, explica que l’estratègia smart del Govern que té un any d’existència, treballa perquè la transformació digital i la incorporació de tecnologies smart puguin beneficiar als ciutadans. L’objectiu és convertir Catalunya en una smart region de referència internacional que aprofiti l’ús i l’aplicació de la tecnologia i la informació digital. Per evitar una fractura digital entre municipis s’ha creat Catalunya Smart Lab.

Per acabar, ALEIX VALLS (@aleixvalls), director d’emprenedoria i innovació de Mobile World Capital i responsable de 4YFN, reflexiona sobre el canvi de paradigma que suposa la revolució digital, amb repercussions econòmiques i socials, on els emprenedors són els que lideren el nou paradigma, en lloc de les grans empreses, oferint propostes de valor amb solucions bottom up, pràctiques i fàcils d’entendre,  amb una possibilitat d’escalabilitat molt alta.

Deixa un comentari

Els camps obligatoris estan marcats amb *.